Acroioga
27 junio, 2019

Experimentem amb elles

Vols fer ciència aprenent amb diverses dones científiques? Sabies que gràcies a elles tenim wifi, ordinador, astrolabis, entre d’altres moltes coses? Vine a "Experimentem amb elles" i aprèn ciència!
Coneixerem nous conceptes científics amb Hipàtia d'Alexandria i Lyn Marguilis, dues dones trencadores que ens han mostrat el món d'una manera nova. I a més a més et podràs endur alguns dels experiments a casa!
És una proposta de tallers científics amb perspectiva de gènere. Aquesta proposta sorgeix en analitzar les dones i nenes en l'àmbit científic, ja que la realitat és que les nenes no se senten cridades a fer ciència; per una banda, per falta de referents científics i per una altra, per l'educació en ciència que reben.
Volem visibilitzar dones científiques oblidades i desmuntar la idea que tenim de subjecte científic. El nostre objectiu és empoderar a tots i totes els infants per fer ciència, apropant-la d'una manera dinàmica i vivencial.

Us podeu inscriure a una sessió, a més d'una o a totes!

Sessió

Nom científica

Experiment principal

27 Novembre 

Maria Teresa Torral

Pintura inflable

18 Desembre

Marie-Elisa Nordman

Làmpada de lava

29 Gener

Gerty Cori

Col llombarda

26 Febrer

Rosalind Franklin

Extracció ADN

25 Març

Vandana Shiva

Mamba negra

29 Abril

Agnes Pockels

Bombolles

27 Maig

Alice Ball

Slime

17 Juny

Katherine Johnson

Girador de Newton

 
Destinat a:

Alumnes d'EP

Durada de les sessions:

1h i 30min

Tallerista:

Míriam i Patrícia

Preu:

15€ la sessió

Hora i lloc:

de 17.00h a 18.30h a les Instal·lacions Daina-Isard

Inscripció:

Data límit d'inscripció: 22 de novembre

L'incripció pot ser per una sessió, més d'una o totes!

Formulari d'inscripció

“Experimentem amb elles” forma part del projecte simbiosi. Aquest projecte neix a través de la sinergia, com el seu propi nom indica, entre l’associació Luciferases (www.luciferases.com) i la Patrícia Canut.
El projecte pretén fer arribar la ciència als infants de forma experimental sense deixar de banda totes aquelles dones científiques que han estat oblidades al llarg de la història.

Patrícia i Míriam