Tallers creatius en família
26 marzo, 2019
Blues
29 enero, 2019

Emprenedoria per projectes de l'economia social i solidària

Darrerament els termes de Design Thinking, Lean Startup o metodologies agile estan molt de moda i surten en totes les revistes de negocis. Coworkings i Labs d’innovació tenen programes d’incubació o d’acceleració depenent del grau de maduresa de la startup i makers i doers tenen debats sobre com abordar fases de testeig de producte. Les grans Corporacions estan intentant entendre aquests nous paradigmes i s’estan acostant a espais d’open innovation. Però què volen dir exactament tots aquests conceptes? Es poden aplicar en processos existents? Com es poden fer servir en cooperatives o en l’Economia Social i Solidària? Aquesta proposta tracta de viure en primera persona les metodologies de Design Thinking i Lean Startup durant 10h d’una forma dinàmica però demandant d’energia on els participants assoliran coneixements de gestió àgil de projectes, complementaris a la visió tradicional de “temps, qualitat i recursos”. Els participants entendran com en entorns d’alta volatilitat, incertesa, complexitat i ambigüitat (VUCA per les seves sigles en anglès) cal un procés àgil on aprendre i reduir la incertesa es faci en el mínim temps possible. Durant 10h farem un tasteig de tot el procés i passarem per identificar reptes existents a resoldre o oportunitats a potenciar, com estructurar idees en un Business Model Canvas, com validar hipòtesis que posen en risc el projecte i com estructurar i explicar una solució que encaixi amb les necessitats identificades. Tot això tenint en compte que els equips els formem persones i que cada persona cal que reconegui la seva pròpia personalitat i com aquesta encaixa en el conjunt. Combinarem petites càpsules teòriques amb treball principalment pràctic on els participants podran submergir-se en la metodologia i aprendre-la by doing.
Destinat a:

Entre 30 i 50 anys que treballi en iniciatives relacionades amb l'Economia Social i Solidària

Calendari:

19, 26 de setembre i 3 d'octubre de 17.30 a 21h

Tallerista:

Oriol López

Preu:

60€
(cooperativistes Daina-Isard 56€)

Lloc:

Instal·lacions Daina-Isard

Inscripció:

Dia límit d'inscripció 2 de setembre

Inscripció online


Em dic Oriol López i sóc ambientòleg de formació.
Després de tres anys fent recerca en el medi marí vaig entrar a Repsol a coordinar la gestió del medi ambient i la relació amb stakeholders durant cinc anys. Allà també vaig ser mentor durant dos anys d’equips que volien millorar processos existents a través de l’intraprenedoria. Amb aquest coneixement tècnic i metodològic vaig decidir demanar una excedència i vaig crear CHAPTER#2 on aposto per l’emprenedoria com una eina d’inclusió social i laboral des del juliol del 2017.
Des de CHAPTER#2 entenem l’emprenedoria com una eina d’inclusió social i laboral. Principalment apliquem aquesta metodologia per assessorar a persones refugiades en la creació de negocis. A més, organitzem esdeveniments com hackathons, tallers o cursos i fem consultoria relacionada amb innovació i emprenedoria, tant per l’administració pública com per empreses que tinguin inquietud en l’intraprenedoria o la millora de processos existents.

Oriol López