Emprenedoria social
6 marzo, 2019
100 vides en una
26 enero, 2019

Blues

Sí, el blues també es pot ballar! Igual que la música blues, aquest ball és originari de les comunitats d'esclaus afroamericans, on va sorgir com una forma de canalitzar els sentiments d'aquestes comunitats.
El blues, per tant, comprèn un rang molt variat d'expressions com la tristor, l'anhel i la pèrdua fins a la alegria i sensualitat, que es traslladen directament a la forma de ballar-lo.
En aquest taller veurem les bases d'aquest ball: la pulsació i la connexió amb el terra i la parella. També us ensenyarem els passos bàsics per a que sigueu capaços de ballar diferents estils de blues. Començar a ballar blues no és difícil! Després d'aquest taller tindreu recursos per ballar cançons senceres, anar a festes de blues (jams) i fins i tot robar parelles!

Destinat a:

A partir de 15 anys

Calendari:

Pendent de confirmació

Tallerista:

Cristina Cano i Jordi Figueres

Preu:

Pendent de confirmació

Lloc:

Instal·lacions Daina-Isard

Inscripció:

Pendent de confirmació

Inscripció online

Material necessari:
Cal venir amb sabates amb sola que rellisqui, sabates de ball o mitjon​sEl Jordi i la Cristina són membres dels Blues Shakers, la primera companyia de Blues de Barcelona dedicada a donar a conèixer aquesta disciplina i portar el bon rotllo que desprèn aquest ball allí on actuen.

El 2011 vaig descobrir el món del Swing per casualitat a la Festa Major del meu poble (Castellar del Vallès), amb un grupet vam crear l´associació Sonaswing on vaig començar a ballar-hi Lindy, a Terrassa vaig descobrir-hi el Balboa i més tard a Barcelona al 2013 vaig descobrir-hi el Blues i des de llavors ja no he pogut parar de ballar-lo. Fa temps que he perdut el compte dels socials i festivals als que he anat i les classes que he rebut i vaig sumant i disfrutant cada setmana.
El que voldria destacar del Blues és el seu accent en la conexió i la musicalitat, aspectes que a més són aplicables a altres modalitats com el Lindy, el Balboa i el Shag...tot suma peró amb compte, que el Blues a més a més, enganxa!! Ens Ballem!!!

Jordi Figueras


Em vaig enamorar del blues el 2015 quan vivia a Dublín. Des d'aleshores no l'he pogut deixar de ballar i aquesta passió m'ha portat a viatjar a diferents festivals per rebre classes de professors internacionals i compartir balls amb gent d'arreu del món!
El que m'agrada d'aquest ball és el sentiment que em transmet. Tancar els ulls i deixar-me endur per la profunditat de la música, endinsant-me en la connexió amb la parella.

Cristina Cano